Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerinde Yeni Dönem
Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerinde Yeni Dönem
Karaman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Serkan Yurdakul, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğindeki yeni düzenlemelerin sağlık hizmetlerine katkılarını paylaştı.
Karaman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Serkan Yurdakul, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğindeki yeni düzenlemelerin sağlık hizmetlerine katkılarını paylaştı.
Karaman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Serkan Yurdakul, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğindeki yeni düzenlemelerin sağlık hizmetlerine katkılarını paylaştı. Yurdakul, bu değişikliklerin sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmayı hedeflediğini belirtti.
Aile Hekimlerinin Rolü: Akılcı İlaç Kullanımı ve Reçetelendirme
Yurdakul, aile hekimlerinin sağlık sistemindeki kritik rolüne dikkat çekerek, yeni Yönetmelik ile birinci basamak sağlık hizmetlerinin daha etkin hale getirileceğini ifade etti. "Yeni Yönetmelik, aile hekimlerimizin sağlık hizmetlerini daha verimli sunabilmesi için önemli bir fırsat sunacak. Aile hekimlerimiz, reçeteleri akılcı ilaç kullanımı çerçevesinde yazarak gereksiz ilaç kullanımını engellemeye yönelik büyük bir sorumluluk üstlenecekler. Bu, hem antibiyotik direncinin önüne geçmek, hem de ilaçların gereksiz kullanımını azaltmak adına kritik bir adımdır. Bu uygulama, sadece halk sağlığını korumakla kalmayacak, aynı zamanda aile hekimlerimizin motivasyonunu da artıracaktır. Unutmayalım! Çok ilaç değil, doğru ilaç tedavi eder." dedi.
Yurdakul, yeni Yönetmelik ile aile hekimliği sisteminin, vatandaşların sağlık takibinin daha kapsamlı şekilde yapılmasını sağladığını belirtti. "Vatandaşlarımızın, yılda iki kez aile hekimine başvurarak sağlık kayıtlarını aile hekimleri üzerinden güncellemeleri, sağlık hizmetlerinden daha verimli faydalanmalarını sağlayacaktır. Bu başvurular, özellikle kronik hastalıkların erken tespiti ve takibi açısından büyük önem taşımaktadır.
Yurdakul, hipertansiyon, diyabet, obezite gibi kronik hastalıkların erken dönemde tespit edilmesinin önemine vurgu yaparak, "Aile hekimlerimiz, hastalarına yönelik tarama ve izlem hizmetlerini güncel mevzuat ile uygun şekilde sunacaklar. Bu sayede, kronik hastalıkların daha başlangıç aşamasında tespit edilmesi sağlanacak ve tedavi süreci hızlandırılacaktır. Erken tespit, sağlık harcamalarının azalmasına ve yaşam kalitesinin artmasına olanak tanıyacaktır" dedi.
Aile Hekimlerinin Nüfuslarının Azaltılması: Kişi Başına Daha Fazla Zaman Ayrılacak
Sonuç Olarak: Sağlıkta Kaliteyi Artırma Hedefi
Yurdakul, aile hekimliği sistemindeki bu yeniliklerin halk sağlığını önemli ölçüde iyileştireceğini ve vatandaşların da sağlık hizmetlerini doğru kanallarla uygun şekilde alacağını belirterek sözlerini tamamladı: "Yeni Yönetmelik ile amaçlanan, vatandaşlarımızın daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için gereken her türlü tedbirin alınmasıdır. Vatandaşlarımızın, aile hekimlerine başvurarak sağlık kayıtlarını düzenli olarak güncellemeleri, tarama ve izlem hizmetlerini aksatmamaları bu sürecin önemli bir parçasıdır. Aile hekimlerimiz, daha kaliteli ve etkin bir hizmet sunmak için bu yenilikleri en iyi şekilde uygulayacaktır."
Karaman HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.