Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Karaman Eczacı Odasından ilaç açıklaması

Sağlık (Web Sitesi) - Web Sitesi | 25.11.2024 - 17:36, Güncelleme: 25.11.2024 - 17:36 117 kez okundu.
 

Karaman Eczacı Odasından ilaç açıklaması

Karaman Eczacı Odasından yapılan açıklamada

Karaman Eczacı Odasından yapılan açıklamada, "İlaç zammının üstünden bir ay geçmesine rağmen ilaç temininde sıkıntılar halen devam etmekte. 24 Ekim 2024 Tarihli %23,5 zam sonrası ilaç fiyatlarının belirlenmesinde kabul edilen 1 euro değeri 17,546 TL’ den 21,672 TL’ ye yükseldi. Birçok kalemde devam eden ilaç yokları en çok diabet(özellikle insülinler) ilaçlarında, antibiyotiklerde ve çeşitli kronik ilaçlarda hissedilmekte. Hayati öneme haiz bu ilaçların temininde ki güçlük hastaları ve hasta yakınlarını zorda bırakmakta. İlimizde de sıkıntılara sebep olan bu sorunun en hafif şekilde atlatılması için eczanelerimiz arasında iletişim kanallarıyla eczacılarımız , varsa ilacın bulunduğu eczaneye direk yönlendirmekle hiç olmazsa hastaların kapı kapı gezmesine çare oluyor. Son yıllarda yaşanılan bu sorunun çözümü kısa vadede, sektör ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak İlaç Fiyat Kararnamesi’ nin firmalar, dağıtım kanalları(depolar) ve Türk Eczacılar Birliği ile ortak güncellenmesidir. Uzun vadede ise ilacın bir milli güvenlik meselesi olduğu gerçeğinden hareketle bilimsel alanlarda ve üretim alanında gelişmeler sağlanmalıdır." denildi.  
Karaman Eczacı Odasından yapılan açıklamada

Karaman Eczacı Odasından yapılan açıklamada, "İlaç zammının üstünden bir ay geçmesine rağmen ilaç temininde sıkıntılar halen devam etmekte.
24 Ekim 2024 Tarihli %23,5 zam sonrası ilaç fiyatlarının belirlenmesinde kabul edilen 1 euro değeri 17,546 TL’ den 21,672 TL’ ye yükseldi.
Birçok kalemde devam eden ilaç yokları en çok diabet(özellikle insülinler) ilaçlarında, antibiyotiklerde ve çeşitli kronik ilaçlarda hissedilmekte. Hayati öneme haiz bu ilaçların temininde ki güçlük hastaları ve hasta yakınlarını zorda bırakmakta.
İlimizde de sıkıntılara sebep olan bu sorunun en hafif şekilde atlatılması için eczanelerimiz arasında iletişim kanallarıyla eczacılarımız , varsa ilacın bulunduğu eczaneye direk yönlendirmekle hiç olmazsa hastaların kapı kapı gezmesine çare oluyor.
Son yıllarda yaşanılan bu sorunun çözümü kısa vadede, sektör ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak İlaç Fiyat Kararnamesi’ nin firmalar, dağıtım kanalları(depolar) ve Türk Eczacılar Birliği ile ortak güncellenmesidir.
Uzun vadede ise ilacın bir milli güvenlik meselesi olduğu gerçeğinden hareketle bilimsel alanlarda ve üretim alanında gelişmeler sağlanmalıdır." denildi.  

Karaman HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve embhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.