Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Karaman Defterdarlığı Bilgilendirmeye Devam Ediyor

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 24.02.2025 - 09:28, Güncelleme: 24.02.2025 - 09:28 128 kez okundu.
 

Karaman Defterdarlığı Bilgilendirmeye Devam Ediyor

Karaman Defterdarlığı tarafından düzenlenen Vergi Bilgilendirme Toplantısı, Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde gerçekleşti.

Toplantıya Grup Müdürü Hüsnü Çağlayan, Vergi Dairesi Müdürü Kemal Gökbayrak ve Gelir Yönetimi ve Denetim Müdür V. Hatice Eser ile Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı, oda başkanları ve birlik üyeleri katıldı. Toplantıda, 2024 yılı denetim süreci değerlendirilirken, 2025 yılı için kayıt dışı ekonomiyle mücadelede gönüllü uyumu artırmaya yönelik bilgilendirmeler yapıldı. Ele alınan konular arasında şunlar yer aldı: Genç girişimcilerin kazanç istisnasından yararlanma şartları ve işe başlama bildirimlerinin zamanında yapılmasının önemi vurgulandı. Basit usule tabi mükelleflerin belge düzeniyle ilgili sorunları değerlendirildi. Esnaf muaflığı kapsamındaki mükelleflerin tevkifat sorumluluğu hakkında bilgilendirme yapıldı. 30.000 TL üzeri mal ve hizmet alımlarında tevsik (belgeleme) zorunluluğu, KDV oran uyumsuzluklarının önlenmesi ve kiraya ilişkin tahsilat ve ödeme süreçlerinde belgelendirme zorunluluğu konularına değinildi. Vergiye uyumlu mükellefler için sağlanan vergi indirimleri hakkında katılımcıların soruları yanıtlandı. Ayrıca 2025 yılında yaygın ve yoğun vergi denetimlerinin artırılacağı ve sahada karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik öneriler değerlendirildi
Karaman Defterdarlığı tarafından düzenlenen Vergi Bilgilendirme Toplantısı, Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde gerçekleşti.

Toplantıya Grup Müdürü Hüsnü Çağlayan, Vergi Dairesi Müdürü Kemal Gökbayrak ve Gelir Yönetimi ve Denetim Müdür V. Hatice Eser ile Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı, oda başkanları ve birlik üyeleri katıldı.
Toplantıda, 2024 yılı denetim süreci değerlendirilirken, 2025 yılı için kayıt dışı ekonomiyle mücadelede gönüllü uyumu artırmaya yönelik bilgilendirmeler yapıldı.
Ele alınan konular arasında şunlar yer aldı:
Genç girişimcilerin kazanç istisnasından yararlanma şartları ve işe başlama bildirimlerinin zamanında yapılmasının önemi vurgulandı.
Basit usule tabi mükelleflerin belge düzeniyle ilgili sorunları değerlendirildi.
Esnaf muaflığı kapsamındaki mükelleflerin tevkifat sorumluluğu hakkında bilgilendirme yapıldı.
30.000 TL üzeri mal ve hizmet alımlarında tevsik (belgeleme) zorunluluğu, KDV oran uyumsuzluklarının önlenmesi ve kiraya ilişkin tahsilat ve ödeme süreçlerinde belgelendirme zorunluluğu konularına değinildi.
Vergiye uyumlu mükellefler için sağlanan vergi indirimleri hakkında katılımcıların soruları yanıtlandı.
Ayrıca 2025 yılında yaygın ve yoğun vergi denetimlerinin artırılacağı ve sahada karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik öneriler değerlendirildi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve embhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.