Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Taşkın Risklerine Karşı Dev Proje

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 19.11.2024 - 22:05, Güncelleme: 19.11.2024 - 22:05 523 kez okundu.
 

Taşkın Risklerine Karşı Dev Proje

Karaman’ın Ayrancı ilçesindeki Melikli ve Pınarkaya köylerinde yapılan taşkın kontrol önlemleri tamamlanma aşamasına geldi, projede yüzde 99 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin tarım alanlarında modern sulama sistemlerini yaygınlaştırma, tarım arazilerinin sürdürülebilir kullanımını sağlama ve su kaynaklarını etkin bir biçimde yönetme adına önemli adımlar atmaya devam ediyor. Ayrıca, yerleşim yerlerini ve tarım arazilerini taşkın tehlikelerine karşı koruma hedefiyle de çalışmalara hız kesmeden devam ediliyor. "YAĞMURU TAŞTIĞI YERDE DEĞİL, DÜŞÜLDÜĞÜ YERDE TUTACAĞIZ" Hızla büyüyen Türkiye’de, nüfus artışı ve şehirleşmenin getirdiği değişimler, akarsu havzalarında insan faaliyetlerinin yoğunluğunu artırıyor. Bu durum, küresel ısınmanın yol açtığı iklim değişikliği ile birleşince, yağış rejiminde dengesizliklere sebep oluyor ve mevcut hidrolojik dengeyi tehdit ediyor. DSİ, bu sorunla mücadele etmek adına yağmur sularını kontrollü bir şekilde yönetme hedefini belirlemiş durumda. MELİKLİ KÖYÜ'NDE TAŞKIN KORUMA PROJESİNDE SON AŞAMA Genel Müdürlük, Karaman’ın Ayrancı ilçesine bağlı Melikli ve Pınarkaya köylerinde yürütülen taşkın kontrol projelerinde önemli ilerlemeler kaydetti. Melikli Köyü Yukarı Havza Tedbirleri Projesi ile birlikte, Akçardak, Beyiri ve Böcekli dereleri ile Elmalı Deresi’nde taşkınların kontrol altına alınması hedefleniyor. Projeyle, 20 konut ve yaklaşık 461 dekar tarım alanı korunacak. Proje kapsamında; 2 tersip bendi, 4 menfez, Akçardak Deresi'nde 540 metre taş tahkimat, Beyiri Deresi'nde 180 metre taş tahkimat, Böcekli Deresi'nde 145 metre harçlı duvar yapımı ve Pınarkaya Köyü’nde 180 metre kargir duvar inşaatı tamamlandı. Korkuluk imalatlarında da sona yaklaşıldığı belirtiliyor. PROJEDE YÜZDE 99 FİZİKİ GERÇEKLEŞME SAĞLANDI DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projenin tamamlanma aşamasına geldiğini ve yüzde 99 fiziki gerçekleşme sağlandığını belirtti. Bu yatırımın, bölge halkının yaşam kalitesini artırmayı, tarım alanlarını korumayı ve çevresel dengeyi sağlamayı amaçladığını vurguladı. Ayrıca, gerçekleştirilen çalışmaların su kaynaklarının etkin yönetimine katkı sunacağını ve bölge sakinlerinin yaşam standardını olumlu yönde etkileyeceğini ifade etti. Bu çabalarla, DSİ, hem tarımsal üretkenliği artırmayı hem de sel risklerini minimize ederek, halkın güvenliğini sağlamayı hedefliyor.
Karaman’ın Ayrancı ilçesindeki Melikli ve Pınarkaya köylerinde yapılan taşkın kontrol önlemleri tamamlanma aşamasına geldi, projede yüzde 99 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin tarım alanlarında modern sulama sistemlerini yaygınlaştırma, tarım arazilerinin sürdürülebilir kullanımını sağlama ve su kaynaklarını etkin bir biçimde yönetme adına önemli adımlar atmaya devam ediyor. Ayrıca, yerleşim yerlerini ve tarım arazilerini taşkın tehlikelerine karşı koruma hedefiyle de çalışmalara hız kesmeden devam ediliyor.

"YAĞMURU TAŞTIĞI YERDE DEĞİL, DÜŞÜLDÜĞÜ YERDE TUTACAĞIZ"

Hızla büyüyen Türkiye’de, nüfus artışı ve şehirleşmenin getirdiği değişimler, akarsu havzalarında insan faaliyetlerinin yoğunluğunu artırıyor. Bu durum, küresel ısınmanın yol açtığı iklim değişikliği ile birleşince, yağış rejiminde dengesizliklere sebep oluyor ve mevcut hidrolojik dengeyi tehdit ediyor. DSİ, bu sorunla mücadele etmek adına yağmur sularını kontrollü bir şekilde yönetme hedefini belirlemiş durumda.

MELİKLİ KÖYÜ'NDE TAŞKIN KORUMA PROJESİNDE SON AŞAMA

Genel Müdürlük, Karaman’ın Ayrancı ilçesine bağlı Melikli ve Pınarkaya köylerinde yürütülen taşkın kontrol projelerinde önemli ilerlemeler kaydetti. Melikli Köyü Yukarı Havza Tedbirleri Projesi ile birlikte, Akçardak, Beyiri ve Böcekli dereleri ile Elmalı Deresi’nde taşkınların kontrol altına alınması hedefleniyor. Projeyle, 20 konut ve yaklaşık 461 dekar tarım alanı korunacak.

Proje kapsamında; 2 tersip bendi, 4 menfez, Akçardak Deresi'nde 540 metre taş tahkimat, Beyiri Deresi'nde 180 metre taş tahkimat, Böcekli Deresi'nde 145 metre harçlı duvar yapımı ve Pınarkaya Köyü’nde 180 metre kargir duvar inşaatı tamamlandı. Korkuluk imalatlarında da sona yaklaşıldığı belirtiliyor.

PROJEDE YÜZDE 99 FİZİKİ GERÇEKLEŞME SAĞLANDI

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projenin tamamlanma aşamasına geldiğini ve yüzde 99 fiziki gerçekleşme sağlandığını belirtti. Bu yatırımın, bölge halkının yaşam kalitesini artırmayı, tarım alanlarını korumayı ve çevresel dengeyi sağlamayı amaçladığını vurguladı. Ayrıca, gerçekleştirilen çalışmaların su kaynaklarının etkin yönetimine katkı sunacağını ve bölge sakinlerinin yaşam standardını olumlu yönde etkileyeceğini ifade etti.

Bu çabalarla, DSİ, hem tarımsal üretkenliği artırmayı hem de sel risklerini minimize ederek, halkın güvenliğini sağlamayı hedefliyor.

Karaman HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve embhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.