Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Karaman Restoranlarında Yeni Dönem

Gündem 20.11.2024 - 22:55, Güncelleme: 20.11.2024 - 22:55 403 kez okundu.
 

Karaman Restoranlarında Yeni Dönem

Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan yeni düzenleme kapsamında, Karaman'da faaliyet gösteren restoran ve lokantalar da dahil olmak üzere tüm işletmelerin menülerinde ürün gramajlarını belirtmesi zorunlu hale geldi.

Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan yeni düzenleme kapsamında, Karaman'da faaliyet gösteren restoran ve lokantalar da dahil olmak üzere tüm işletmelerin menülerinde ürün gramajlarını belirtmesi zorunlu hale geldi. Bu karar özellikle Karaman’da sıkça tüketilen döner, hamburger ve iskender gibi ürünlerde tüketicilerin daha bilinçli tercihler yapabilmesi ve yanıltıcı uygulamaların önlenmesi amacıyla alındı. Tüketici Haklarına Güvence Konu ile ilgili Ticaret Bakablığından yapılan bilgilendirmede, özellikle porsiyon farklılıklarının tüketiciler üzerinde oluşturduğu kafa karışıklığına dikkat çekildi. Lokantalarda “sandviç döner”, “dürüm döner” veya “ekmek arası döner” gibi farklı isimlerle sunulan ürünlerin gramaj bilgilerinin açıkça belirtilmesi gerektiği vurgulandı. Düzenleme ile hem tüketiciler korunacak hem de işletmeler arasında adil bir ticaret ortamı sağlanacak. Kurallara Uymayan İşletmelere Ceza Gramaj bilgisi belirtilmeyen menüler tespit edildiğinde, Karaman’da ilgili işletmelere idari para cezası uygulanacak. Bakanlık, denetimlerin sıkılaştırılacağını ve işletmelerin kurallara uyması için gerekli bilgilendirme ve uyarıların yapılacağını açıkladı. Tüketiciler Şikayetlerini Dile Getirmişti Özellikle hızlı servis edilmesi ve ekonomik fiyatları nedeniyle döner ve hamburger gibi ürünlerin yoğun şekilde tercih edildiği belirtilirken, son dönemde bu ürünlerle ilgili çok sayıda şikayet alındığına dikkat çekildi. Yeni düzenleme ile bu tür şikayetlerin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Esnaf ve İşletmelere Çağrı Karaman’daki lokanta ve restoran sahiplerinin, düzenlemeye hızlıca uyum sağlaması bekleniyor. Tüketicilerin hem fiyat hem de miktar açısından bilinçli tercihler yapabilmesi için menülerde ürün gramajlarının açıkça belirtilmesi, işletmelerin şeffaflık ilkesine katkıda bulunacak. Bu düzenleme, Karaman'da hem tüketici memnuniyetini artıracak hem de işletmeler arasında daha adil bir rekabet ortamı oluşturacak. Ticaret Bakanlığı’nın denetimleri kapsamında, Karaman genelinde kurallara uymayan işletmeler için sıkı takip yapılacağı duyuruldu.
Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan yeni düzenleme kapsamında, Karaman'da faaliyet gösteren restoran ve lokantalar da dahil olmak üzere tüm işletmelerin menülerinde ürün gramajlarını belirtmesi zorunlu hale geldi.

Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan yeni düzenleme kapsamında, Karaman'da faaliyet gösteren restoran ve lokantalar da dahil olmak üzere tüm işletmelerin menülerinde ürün gramajlarını belirtmesi zorunlu hale geldi.

Bu karar özellikle Karaman’da sıkça tüketilen döner, hamburger ve iskender gibi ürünlerde tüketicilerin daha bilinçli tercihler yapabilmesi ve yanıltıcı uygulamaların önlenmesi amacıyla alındı.

Tüketici Haklarına Güvence

Konu ile ilgili Ticaret Bakablığından yapılan bilgilendirmede, özellikle porsiyon farklılıklarının tüketiciler üzerinde oluşturduğu kafa karışıklığına dikkat çekildi. Lokantalarda “sandviç döner”, “dürüm döner” veya “ekmek arası döner” gibi farklı isimlerle sunulan ürünlerin gramaj bilgilerinin açıkça belirtilmesi gerektiği vurgulandı. Düzenleme ile hem tüketiciler korunacak hem de işletmeler arasında adil bir ticaret ortamı sağlanacak.

Kurallara Uymayan İşletmelere Ceza

Gramaj bilgisi belirtilmeyen menüler tespit edildiğinde, Karaman’da ilgili işletmelere idari para cezası uygulanacak. Bakanlık, denetimlerin sıkılaştırılacağını ve işletmelerin kurallara uyması için gerekli bilgilendirme ve uyarıların yapılacağını açıkladı.

Tüketiciler Şikayetlerini Dile Getirmişti

Özellikle hızlı servis edilmesi ve ekonomik fiyatları nedeniyle döner ve hamburger gibi ürünlerin yoğun şekilde tercih edildiği belirtilirken, son dönemde bu ürünlerle ilgili çok sayıda şikayet alındığına dikkat çekildi. Yeni düzenleme ile bu tür şikayetlerin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Esnaf ve İşletmelere Çağrı

Karaman’daki lokanta ve restoran sahiplerinin, düzenlemeye hızlıca uyum sağlaması bekleniyor. Tüketicilerin hem fiyat hem de miktar açısından bilinçli tercihler yapabilmesi için menülerde ürün gramajlarının açıkça belirtilmesi, işletmelerin şeffaflık ilkesine katkıda bulunacak.

Bu düzenleme, Karaman'da hem tüketici memnuniyetini artıracak hem de işletmeler arasında daha adil bir rekabet ortamı oluşturacak. Ticaret Bakanlığı’nın denetimleri kapsamında, Karaman genelinde kurallara uymayan işletmeler için sıkı takip yapılacağı duyuruldu.

Karaman HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve embhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.